4 noiembrie 2019                  

 

COMUNICAT

 

La data de 01.11.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul B.I.V, functionar in cadrul ITM Bucuretti, sub aspectul infractiunii de luare de mita, precum si fata de inculpatii O.P.P. si P.G. sub aspectul infractiunilor de dare de mita.

Din probele administrate pana in prezent, a rezultat faptul ca la data de 01.11.2019 inculpatul B.I.V., functionar in cadrul ITM Bucuresti, a primit suma de 10.000 lei de la inculpatul O.P.P., administrator al unei societati comerciale din Bucuresti, suma care fusese promisa anterior de inculpatul P.G., pentru a nu constata si sanctiona 11 fapte contraventionale de a folosi in procesul muncii persoane care nu aveau incheiat si inregistrat un contract individual de munca.

In cauza a fost formulata propunere de arestare preventiva a inculpatilor la data 02.11.2019, propunere admisa de Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 30 de zile.

Cercetarile au fost efectuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a  procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELAȚII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI