20 decembrie 2019

  

COMUNICAT

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti au dispus la data de  20.12.2019 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe Daniel  sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.p. şi art. 193 alin.  2 din C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. (două persoane vătămate), acuzaţiile fiind aduse la cunoştinţa inculpatului, în temeiul art. 309 C.p.p.

     Din probatoriul administrat în cauză şi în urma activităţilor de urmărire penală  desfăşurate, până în acest moment procesual, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 17.12.2019, în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau în spatele Ministerului Comunicatiilor și Societății Informaționale din Bucureşti, B-dul Libertăţii, nr. 14, sector 5, inculpatul Dincă Gheorghe Daniel ar fi agresat-o fizic, lovind-o în zona capului pe persoana vătămată P. C. fără ca această persoană să necesite pentru vindecare zile de îngrijiri medicale, iar la aceeaşi dată ar fi agresat-o fizic, lovind-o în zona capului pe persoana vătămată U. I. V. care a necesitat pentru vindecare 2—3  zile de îngrijiri medicale.

În cauză faţă de inculpatul Dincă Gheorghe Daniel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

 

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

     

 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTORULUI 5 BUCUREŞTI