26 noiembrie 2019

 

 

COMUNICAT

 

 

La data de 26.11.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților D.A. și C.G.I. din cadrul Poliției Locale sector 6, sub aspectul infracţiunii de luare de mită, precum și punerea īn mişcare a acţiunii penale față de inculpatul S.I.Ș, din cadrul aceleiași instituții, sub aspectul infracţiunii de luare de mită.

Din probele administrate pānă īn prezent, a rezultat faptul că īn perioada octombrie-decembrie 2018 inculpații D.A. și C.G.I., polițiști īn cadrul Poliției Locale sector 6, au primit sume de bani de la mai mulți conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale, īn legătură cu contravențiile comise de aceștia la regimul circulației pe drumurile publice. La rāndul său, inculpatul S.I.Ș, polițist local īn cadrul aceleiași instituții, a primit īn cursul lunii noiembrie 2018 o sumă de bani de la un conducător auto pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale față de acesta.

La data 26.11.2019 a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea  de arestare preventivă a inculpaților D.A. și C.G.I. pentru o perioadă de 30 de zile.

Prin ordonanța din data de 26.11.2019 s-a luat față de inculpatul S.I.Ș măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lāngă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție.

 

Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ

TRIBUNALUL BUCUREŞTI