1 aprilie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat::

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat la data de 31.03.2021, dosarul penal nr. 2253/P/2021, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 Cp.

La data de 25.03.2021 s-a inregistrat plangerea formulata, prin avocat, de catre o persoana de sex masculin, arestata preventiv, cu privire la faptul ca la centrul de retinere si arestare preventiva din Bucuresti unde a fost condus, a fost introdus intr-o camera impreuna cu o alta persoana arestata preventiv, suspectata a fi infectata cu Covid 19, ulterior confirmata pozitiv cu aceasta infectie.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatorului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie