_

 

 

03 februarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat la data de 03.02.2021 un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal.

In fapt, la data de 29.01.2021, organele de politie din cadrul Sectiei 14 au constatat ca la Centrul pentru persoane fara adapost ”Odessa” din Bucuresti, sector 4, s-a prezentat un barbat care era testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV2 si care nu a respectat masura carantinarii instituita pana la data de 03.02.2021.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI