06 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat la data de 11.12.2020 un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal.

In fapt, la data de 09.12.2020, o persoana de sex feminin a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti cu privire la faptul ca, in datele de 02.12.2020 si 09.12.2020, o persoana de sex masculin nu a purtat masca de protectie pe strada, ignorand astfel indicatiile autoritatilor referitoare la purtarea obligatorie a mastii de protectie in spatiul public.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI