07 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat la data de 07.01.2021, dosarul penal nr. 99/P/2021, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cp.

In fapt, la data de 31.12.2020, patrula de jandarmi din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Batalionul 2, aflata in patrula pe strada Virtutii, au legitimat o persoana de sex masculin, in urma verificarilor efectuate constatandu-se ca persoana respectiva parasise domiciliul desi fusese confirmata pozitiv la data de 22.12.2020, cu infectia SARS – COV – 2 si trebuia sa ramana in izolare pana la data de 04.01.2021.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatorului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.