11 martie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat la data de 10.03.2021, un dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cp.

In fapt, la data de 07.03.2021, la sediul Sectiei 25 Politie s-a prezentat o persoana de sex masculin care a aratat ca, la intersectia strazilor Valea Argesului cu strada Drumul Taberei, a observat o persoana de sex feminin dezorientata, motiv pentru care a condus-o pe aceasta persoana la sediul sectiei. Lucratorii de politie au procedat la identificarea persoanei de sex feminin, in urma verificarilor efectuate constatand ca figura ca fiind sub masura carantinei in perioada 28.02.2021-10.03.2021.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate, in cauza fiind efectuate cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cp.

 

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 6 BUCURESTI