_

 

 

15 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat la data de 15.01.2021 un dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p.

In fapt, din continutul actului de sesizare a reiesit ca la data de 15.12.2020, in jurul orelor 11.00, o persoana de sex masculin se afla in zona Str. Bucur nr. 8 din Mun. Bucuresti Sector 4, in ciuda faptului ca a fost diagnosticata pozitiv la infectia cu virusul SARS-CoV-2 si avea cunostinta de acest aspect.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI