_

 

 

17 februarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

La data de 16.02.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru o perioada de 24 de ore, fata de inculpatul C.A.A., sub aspectul infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale, punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare si inselaciune si fata de inculpatul D.L.C., sub aspectul infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale si punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Din probele administrate pana in prezent, a rezultat faptul ca in perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 inculpatul C.A.A. a indus in eroare mai multe persoane, prin folosirea fara drept a calitatii de politist, purtand fara drept uniforma si utilizand un autoturism cu numere de inmatriculare false „MAI”, imprejurari in care a primit de la acestea sume de bani cuprinse intre 300 si 650 de lei pentru a nu le aplica sanctiuni contraventionale privind circulatia pe drumurile publice.

La data de 16.02.2021 inculpatul D.L.C., aflandu-se impreuna cu inculpatul mai sus mentionat, s-a folosit fara drept de calitatea de politist, purtand fara drept uniforma si utilizand un autoturism cu numere de inmatriculare false „MAI”.

In cauza a fost formulata propunere de arestare preventiva a inculpatilor la data 17.02.2021, fiind sesizata Judecatoria sectorului 2 Bucuresti.

Cercetarile au fost efectuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Directia Generala Anticoruptie si Sectia 9 Politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTII