21 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat Ia data de 21.01.2021, dosarul penal nr. 484/P/2021, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovirea sau alte violente prev. de art. 193 alin. 1 Cod penal, furt calificat prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b Cod penal, distrugere prev. de art. 253 alin. 1 Cod penal si zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal.

In fapt, la data de 16.01.2021. agentii de politie din cadrul Sectiei 20 Politie au fost sesizati prin serviciul 112. de catre o persoana de sex masculin cu privire la faptul ca a fost lovita si i-a fost distrusa oglinda autoturismului pe care il folosea pentru a presta servicii de transport de persoane, de catre doua persoane de sex masculin, una dintre aceste persoane sustragandu - i si casa de marcat fiscala montata in interiorul autoturismului. In urma identificarii persoanelor indicate ca fiind autori ai faptelor sesizate, s-a constatat ca fata de una dintre aceste persoane se dispusese masura carantinei incepand cu data de 03.01.2021.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penaie sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatorului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.