_

 

 

22 aprilie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Institutia purtatorului de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti este imputernicita sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de o persoana pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, prev. de art. 320 alin. 1 C. Pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.,

 

In cuprinsul ordonantei s-a retinut pe scurt:

In perioada 16.02.2021 – 23.02.2021 inculpatul, a postat pe platforma OLX mai multe anunturi cu privire la vanzarea unor inscrisuri ce contin rezultatul negativ al testelor PCR si ulterior a falsificat mai multe rapoarte de analiza medicala in care sunt atestate in mod necorespunzator adevarului rezultatul pozitiv, respectiv, negativ al unor teste moleculare PCR privind detectia virusului SARS-COV2, cu toate ca in realitate acele teste nu au fost efectuate.

 

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o institutie reglementata de Codul de procedura penala, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.