_

 

 

23 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

In contextul informatiilor existente in spatiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti la o petrecere privata care s-ar fi desfasurat intr-un local din Centrul Vechi din Bucuresti, in seara zilei de 22.01.2021;

Tinand seama ca modalitatea de prezentare a acestor informatii este de natura sa afecteze imaginea institutiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:

Atat in seara zilei de 22.01.2021, cat si in cursul zilei de astazi, s-a acreditat public ideea ca la un local din centrul mun. Bucuresti a fost organizata o petrecere privata unde ar fi participat mai multi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, alaturi de ofiteri din cadrul Politiei Capitalei si de alte persoane, dintre care una carantinata.

In urma verificarilor efectuate la nivelul unitatii noastre a rezultat ca, in realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti se aflau in localul din Centrul Vechi al municipiului Bucuresti, impreuna cu un ofiter din cadrul Politiei Capitalei, fara a avea vreo legatura cu ceilalti clienti ai localului, spatiul respectiv fiind deschis publicului in acel moment.

In aceste imprejurari, in jurul orelor 19:00, acestia au fost legitimati de catre lucratori din cadrul Politiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fara a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sanctiuni contraventionale. Verificarile i-au vizat si pe ceilalti clienti aflati in locatie la momentul respectiv.

La scurt timp, in spatiul public au fost prezentate informatii ce contineau date cu caracter personal si imagini cu continut selectiv de la actiunea politiei, stirile avand totodata la baza un comunicat indicat a fi emis de catre Politia Capitalei.

In consecinta, prezentarea improprie a tuturor acestor informatii este de natura sa creeze publicului impresia eronata ca procurorii au participat la o petrecere privata, organizata in intreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflata sub incidenta unei masuri de carantinare.

 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI