29 ianuarie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat la data de 29.01.2021, un dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 2, 5 Cp.

Actul de sesizare in cauza este reprezentat de plangerea formulata de fiicele a trei persoane de sex feminin care au decedat in urma contactarii infectiei SARS COV 2, in perioada in care erau internate intr-un centru rezidential pentru seniori aflat in Bucuresti, Sector 6. In aprecierea persoanelor care au formulat plangerea, exista legatura de cauzalitate intre aceste decese si nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase de catre angajatii acestui centru rezidential.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 6 BUCURESTI