_

 

 

29 martie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatorul comunicat:

 

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat la data de 29.03.2021 un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, prev. de 352 C. pen.

In fapt, s-a retinut ca functionarii din cadrul DGASPC Sector 4 nu iau masurile necesare pentru combaterea pandemiei de SARS-COV2 si expun unui risc de imbolnavire parintii si copiii care se prezinta la sedinte de consiliere psihologica. De asemenea, angajatii DGASPC Sector 4 nu respecta masurile prevazute de legislatia in vigoare pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul SARS-COV2.

Ca urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate.

Precizam ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovatie.

 

PURTATORUL DE CUVANT AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI