_

 

 

31 martie 2021 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Intr-o cauza avand ca obiect infractiunea de omor comisa la data de 03.12.2018, Compartimentul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

 

In dimineata zilei de 3 decembrie 2018, Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B. a fost sesizat cu privire la faptul ca intr-o locuinta din Sectorul 2, a fost descoperit un barbat decedat ce prezenta mai multe plagi, posibil produse cu un cutit.

In aceeasi zi, a fost efectuata cercetarea la fata locului de catre procurori criminalisti din cadrul P.T.B. si ofiteri din cadrul Serviciului Omoruri, context in care a fost dispusa si efectuarea unei autopsii medico-legale de catre I.N.M.L. Totodata, au fost audiate numeroase persoane in vederea stabilirii circumstantelor in care s-a produs agresiunea.

De asemenea, au fost vizionate imagini surprinse de camerele de supraveghere video din zona locuintei victimei, precum si din zonele frecventate de aceasta in zilele anterioare.

In urma analizarii acestor imagini, a rezultat ca principalul suspect in aceasta cauza este un barbat neidentificat, in varsta de aproximativ 18-25 de ani, care apare in compania victimei, in perioada critica.

In baza cercetarilor efectuate a fost conturat cercul persoanelor care ar fi putut comite fapta, printre acestea aflandu-se si inculpatul G.M.

La data de 15.06.2020 in cauza a fost emis un ordin european de ancheta, adresat autoritatilor judiciare din Marea Britanie, unde se afla inculpatul G.M., in vederea stabilirii profilului genetic ADN al acestuia.

La data de 31.03.2021, inculpatul a fost audiat de procurorul criminalist, fiind retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti in vederea luarii masurii arestarii preventive a inculpatului pe o durata de 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI